Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Sofradex oordruppels niet meer leverbaar, waardoor komt dat?

Volgens onze apotheek is sofradex oordruppels (tegen loopoor) niet leverbaar. Een vaag verhaal van mislukt productieproces en ingredienten. Weet iemand of momenteel (11 augustus 2020) in heel nederland sofradex niet meer leverbaar is en waardoor dat komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

In een officieel bericht van de Staat, gedateerd 12 augustus 2020, staat: "De handelsvergunninghouder van Sofradex, oogdruppels (RVG 15026) en Sofradex, oordruppels (RVG 04961) heeft melding gemaakt van een leveringsprobleem. Uit informatie van de houder van de handelsvergunning is gebleken dat dit geneesmiddel momenteel onvoldoende voorradig is voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien" en daarom is door de Inspectie Gezondheidszorg tot uiterlijk 11 november 2020 toestemming gegeven om vergelijkbare geregistreerde geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof, sterkte en toedieningsvorm zonder handelsvergunning uit het buitenland te mogen betrekken. Er is dus momenteel in heel Nederland een tekort aan Sofradex en het is nog niet bekend wanneer dat tekort zal zijn verholpen.

Bronnen:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/st...
https://www.igj.nl/documenten/besluiten/20...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100