Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie kan mij vertellen of je het medicijn sertraline samen met de tryptofaan uit kefir kan gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De commercie benadrukt dat kefir tryptofaan bevat. Daarom zou het goed zijn voor een mens. Maar heel veel andere voedingsmiddelen bevatten ook tryptofaan. Die kunnen ook gewoon ( net als kefir ) samen met de medicatie, tenzij de bijsluiter daar iets anders over zegt. _uit: ___http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tryptofaan________ Mensen houden een relatief lage lichaamsvoorraad tryptofaan aan en de tryptofaanconcentratie in het lichaam is het laagst van alle aminozuren. Niettemin zijn slechts relatief kleine hoeveelheden nodig om in de behoefte te voorzien.[3] De aanbevolen dagelijkse inname ligt tussen 250 mg en 425 mg per dag (3,5 tot 6,0 mg per kg lichaamsgewicht per dag).[3] Tryptofaan komt in de meeste eiwitrijke voeding voor, hoewel het van alle aminozuren die voor eiwitsynthese worden gebruikt het minst vaak voorkomt. De typische dagelijks inname is voor veel volwassenen ongeveer 900 tot 1000 mg [bron?]. Enkele veelvoorkomende voedingsbronnen van tryptofaan zijn haver, bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, gevogelte (kip, kalkoen, fazant, kwartel), pinda's en chocolade.[3] Ook sommige zaden, zoals pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen en linzen zijn relatief rijk aan tryptofaan. ___________________________ Dus het eten van Kefir om tryptofaan binnen te krijgen is nodeloos. En de hoeveelheid is extreem klein. Je kunt het gewoon eten als je het lekker vind. Het bijt niet met je medicatie.

Tryptofaan is de belangrijkste bouwstof voor de neurotransmitter serotonine. Serotonine speelt een rol bij depressies. De meeste antidepressiva verhogen de hoeveelheid serotonine in bepaalde hersengebieden. Aangezien een depressie dus deels te wijten is aan een tekort aan serotonine, wordt gedacht dat een hogere inname van tryptofaan ook werkzaam zou kunnen zijn tegen depressies. Combinaties van medicijnen die het serotonine verhogen kunnen ook gevaarlijk zijn. Bij een te sterke verhoging van het serotonine is er een kans op het serotonine syndroom. Dit geeft bijwerkingen als hoge koorts, verwardheid en spierkrampen die soms op de intensive care moeten worden behandeld. In theorie zou ook een combinatie van tryptofaan met een serotonineverhogend geneesmiddel zoals sertraline een kans op het serotonine syndroom geven. De kans hierop is echter zeer beperkt. Er is daarom geen bezwaar om kefir te combineren met sertraline.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100