Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

krijg ik mijn melatonine vergoed?

Ik heb vandaag van mijn psychiater melatonine gekregen, ik slaap namelijk ontzettend slecht in. soms wel tot 3/4uur in de nacht wakker terwijl ik om 6uur weer naarst mijn bed sta voor werk of school.

dit komt door:
1. ik gebruik ritalin, dit versterkt het probleem van slecht inslapen (ik had er ook al last van voor ik ritalin ging gebruiken)
2. ik gebruik ritalin omdat ik ADD heb, en ik kan dus vrij onrustig zijn, vooral in mijn hoofd, dus als ik een slecht moment heb, of ik heb die dag veel meegemaakt (gezien gehoord etc.). veel prikkels van buitenaf dus. dan gebeurt hij vaak dat ik daar 's nachts wakker van lig.

nu is dus mijn vraag, krijg ik dit vergoed van de Menzis. aangezien het toch wel een gezondheidsprobleem genoemd mag worden als iemand maar 2-3uurtjes kan slapen?

of is er een andere manier (bijvoorbeeld via de belastig) omdat ik nog geen 18 ben ?

ik hoop dat ik genoeg informatie heb gegeven en dat het een beetje duidelijk is, anders even vragen, dan kan ik antwoord geven op een vraag !!

alvast bedankt !!

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100