Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het gevaarlijk om van de een op de andere dag te stoppen met zopiclon?

Ik slik al een paar jaar zopiclon ,omdat het de laatste tijd minder werkt(soms val ik pas na anderhalf uur in slaap) heb ik aan mijn arts om een ander slaapmiddel gevraagd. Volgens hem is er weinig te doen aan chronische slapeloosheid en hij heeft dan ook geen nieuwe medicatie voorgeschreven. Wel stelde hij voor dat ik zo n middeltje bij het kruidvat zou kopen,want dat werkt ook wel aardig.Nu heb ik geen medicijnen meer en ben dus van de een op de andere dag gestopt,volgens de bijsluiter is dat niet goed,maar volgens mijn huisarts een prima methode.
Momenteel slaap ik dus al heel lang niet,ik ben dus echt klaarwakker s nachts en heb ernstige paniekaanvallen,wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet gevaarlijk, wel kun je als je het langere tijd gebruikt hebt, ontwennings slapeloos krijgen, waardoor je 1 tot 2 nachten moeilijk in slaap komt. Dus ja, je mag er ineens mee stoppen, maar als je het langere tijd gebruikt hebt, is het wel verstandig dit in overleg met je arts te doen. Toegevoegd na 3 minuten: Ga toch terug naar je arts, zodat jullie samen naar een oplossing voor de paniekaanvallen en slapeloosheid kunnen zoeken, laat je niet afschepen met daar is niets aan te doen, misschien heb je baat bij therapie, om je van je angstaanvallen af te helpen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100