Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je amoxicilline/clavulaanzuur oplossen in wat water?

Ik vraag dit omdat ik pillen slikken erg lastig vind.

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit de bijsluiter:  Tijdens een maaltijd innemen.  Slik de tablet heel door met een glas water. De tabletten kunnen langs de breukstreep worden gebroken waardoor ze gemakkelijker kunnen worden doorgeslikt. U moet beide tablethelften tegelijkertijd innemen. Als het heel moeilijk is om te slikken kan je de twee helften innemen met een lepel yoghurt of vla en daarna een glas water drinken. De pillen vallen heel moeilijk uiteen in water, dus "oplossen" zal niet lukken. Als het met twee helften niet lukt kan je ze met een heel scherp mes in brokjes drukken. Niet snijden, maar scherpe kant van het mes erop zetten en gewoon stevig drukken tot je kleine stukjes hebt. Verzamel de stukjes in een glas en doe er een paar slokken water bij. Yoghurt en/of vla is nog een alternatief.

Toegevoegd op 20 oktober 2019 20:47: tekst
Bronnen:
https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h24816.pdf

Ja, je mag het oplossen in water. Voor kinderen wordt zelfs aangeraden het tablet vlak voor gebruik in minimaal een half glas water al roerend uiteen te laten vallen.

Bronnen:
https://medikamio.com/nl-nl/geneesmiddelen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100