Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben chronisch neusverkouden. Wat kan ik daar nog meer aan doen?

Ik heb van de huisarts heb ik Avamys spray gekregen. Die gaat normalitair na 6 weken werken maar ik heb nu al 3 sprays gebruikt en ik merk er nog niets van. Het beste zou zijn als ik naar een specialist zou gaan maar vanwege zeer ernstige straatvrees is dit voor mij erg moeilijk. Daarom vraag ik hier of iemand nog tips heeft.
De in een soortgelijke vraag op GV genoemde middelen heb ik al eens geprobeerd.

Toegevoegd op 23 augustus 2019 15:17: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruikte je al andere vrijverkrijgbare neusspray’s ? Want die neusspray’s met Xylometazoline veroorzaken bij langdurig gebruik juist een chronisch verstopte neus. Je slijmvliezen raken geïrriteerd er door. Je mag zo een spray niet langer als 14 dagen gebruiken. Als dat het geval is, is de enige oplossing een lange periode géén enkele neusspray te gebruiken. Is vervelend en je hebt weken lang een dichte neus tot je slijmvliezen hersteld zijn maar zal wel het beste zijn.

Natuurlijke middelen zijn vaak te prefereren boven chemische. -(Meer) Knoflook eten en als je hierbij ook chronisch een verstopte neus hebt, is er een oeroud middeltje dat wonderwel werkt. -Gorgelen met zout water. Glas water, theelepel zout erin en paar keer per dag gorgelen. -Doorgesneden ui naast je bed en de volgende nacht weer, het werkt mits bij herhaling toegepast. -Stomen met kamille, het maakt je luchtwegen gelijk open. Waarom zoveel tips? niet alles helpt bij iedereen, nu kun je uitproberen wat bij jou wel werkt (Neusspray's zouden een desastreus effect op je neus hebben bij langer dan kort gebruik, zijn vaak erg agressief.) Natuurlijk is roken een absolute no-go voor o.a. dit soort problemen. Succes, hoop dat je er baat bij hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100