Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een 'rebound effect na het gebruik van dexamfetamine?

Ik ben sinds kort begonnen met dexamfetamine tegen ADHD symptomen. Nu werkt het medicijn voor mij niet, maar nu heb ik een zeer lage dosis geprobeerd (1,25 mg) hier werd ik na inname nog steeds onrustig en de bloeddruk steeg. Maar de volgende dag voelde ik mezelf erg rust en gingen golven van 'geluksstofjes' door mijn lichaam, mijn bloeddruk was ook heel mooi laag evenals de hartslag (toevallig gemeten die dag bij huisarts). Is er iets bekend over een rebound effect? Net zoals bij bijv. LDN? Worden er bepaalde Receptoren extra geactiveerd een dag na een lage dosis dexamfetamine?

Ps.
Ik wist niet goed of ik dit bij wetenschap of gezondheid moest plaatsen.

Weet jij het antwoord?

/2500

je moet er alleen wel altijd rekening mee houden dat het ziekenfonds altijd eerst de meest goedkope variant van dexamfetamine verstrekt en dat de duurdere varianten dus vele malen beter werken.. en hoe beter de werking, des te meer rebound er ervaren kan worden. maar is het rebound effect van dexamfetamine vele malen milder dan die van amfetamine.. maar houd er wel rekening mee dat bij lang gebruik ook steeds meer gewenning zal plaatst vinden en dat die gewenning het rebound effect zelf daar ook mee negatief kan beinvloeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100