Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet je voor het aanvragen voor malaria tabletten langs de huisarts?

Of kan je het recept telefonisch aanvragen.
En het dan op halen bij de apotheek?

Ik ben er namelijk in het verleden achter gekomen dat de kosten van zo'n bezoek worden gezien als voorlichting (wat uiteraard weer van het bedrag af gaat wat je vergoed krijgt). Ook als je alleen maar een recept wilt hebben en geen advies nodig hebt. Omdat je al weet welke prikken/ medicijnen je nodig hebt omdat je er al vaker in het betreffende land bent geweest en er al informatie over gehad hebt en de situatie niet veranderd is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn diverse mogelijkheden. Huisarts, GGD of vraag aan je ziektekostenverzekering. Neem daar ook je reisplan mee naar toe en haal zeker niet zomaar iets bij een apotheek of drogisterij. De plek en het tijdstip zijn bepalend of en welke medicatie nodig is. Neem geen risico, de meest verzekeraars betalen de kosten.

Volgens mij kan je die gewoon halen bij elke apotheek! Overigens kan je ze ook gewoon halen in het land waar je heengaat. Daar zijn ze het gewend en liggen ze ook in de apotheek.

Nee, je hebt een recept nodig dat een huisarts of GGD kan uitschrijven. Malariatabletten krijg je niet zomaar mee. Toegevoegd na 25 minuten: Toegevoegd : Prikken e.d. haal je toch bij een GGD (of soortgelijke instantie), die zullen altijd consult in rekening brengen. Maar, als je op de bestemming waar jij heen gaat de weg al weet kun je jouw prikken en Malariatabletten natuurlijk ook daar halen! Je bent dan vaak ook nog eens voordeliger uit (afhankelijk van de bestemming). Indien het hier verzekerd is... Tsja... Dan niet natuurlijk.

je kunt naar een Travel kliniek gaan. http://travelkliniek.nl/

Nog beter: ga die pillen helemaal niet halen!...de 'voordelen' wegen niet op tegen de nadelen. Mocht je de pech hebben om malaria te krijgen...dan kan je alsnog medicijnen krijgen om je te genezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100