Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je uit jezelf bent gestopt met anti-depressiva kan het dan kwaad er ook uit jezelf toch weer mee te beginnen?

Ik had last van de bijwerkingen,erg moe en overdag in slaap vallen,maar ik voel me verder slechter,opgejaagd gevoel en dwanggedachten dus wil ik verder met een halve dosis.
Ik sta onder controle via de huisarts maar ik wil niet zeggen dat ik zomaar gestopt ben.

(Medicatie is Sertraline Myla-50 mg)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je weet het antwoord al , denk ik , maar >> je wilt niet zeggen dat je zomaar gestopt bent! Allereerst is het logisch , dat je met geen enkel op recept verkregen medicijn moet stoppen zonder overleg met de huisarts (ha). Je krijgt het tenslotte niet voor zonder reden voorgeschreven , maar ook kun je eigenlijk niet overzien wat de gevolgen zouden kunnen zijn van een abrupt stoppen. Als je de bijsluiter nog hebt, kun je nalezen wat je voor bijwerkingen kunt krijgen en ook waar je last van kunt krijgen als je er ineens mee stopt. [Maar dan nog kun je dit niet overzien!] Er is een gezegde : 's avonds een vent , 's morgens ook een vent! In zekere zin geldt dit ook voor jou. Je was stoer om er zomaar mee te stoppen, had geen zin om met je problemen [last van bijwerkingen] naar de ha toe te gaan en wat blijkt nu? je krijgt NATUURLIJK weer last van je oorspronkelijke problemen... Antwoord >Ja dat kan je beter niet doen, het is niet goed.< Wees verstandig , voor jezelf , ga naar de ha en vertel precies wat je wanneer gedaan hebt. Vertel over de last van de bijwerkingen en ook dat je nu heel graag toch weer wilt beginnen , al is het dan met een andere dosis. Misschien Laurena is deze medicatie wel niet de juiste voor jou. Er zijn zoveel soorten en merken, dat het helemaal niet onwaarschijnlijk is dat de ha na jouw verhaal je laat overstappen op een andere soort medicatie. Uit ervaring kan ik je vertellen dat het een tijd kan duren voordat je erachter bent welke pillen bij jou het goede resultaat geven, welke aanslaan. Dus, even opbellen en een afspraak maken.

Weet je, je valt van de ene bijverschijnsel in de ander. Als je begint,ben je minimaal 4 weken verder voor je merkt dat de sertraline helpt,ga je stoppen dan duurt het weer 3 a 4 weken voor je van de narigheid af ben. Zeg het gewoon tegen de dokter die is alles gewend hoor. En probeer ff door te zetten, je zal zien(heb het zelf mee gemaakt) dat je na een week of 4 je een stuk fijner gaat leven. Het helpt bij mij zo geweldig, ben een ander mens geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100