Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom zijn middelen als drugs en alcohol verslavend?

Ik heb een angststoornis en vind het fijn om die tijdelijk niet te voelen en dus te verdoven. Het is mij opgevallen dat bij ALLES waarbij je de angst kan onderdrukken er altijd gevaar is dat je verslaafd raakt. Kalmeringsmiddelen, alcohol, drugs, etcc

Waarom is dat nou zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal ontstaat een verslaving doordat iemand een middel of een bezigheid al heel prettig vindt. Wanneer iemand verslaafd raakt gebeuren er meerdere dingen tegelijk; het kan zijn dat de omstandigheden van deze persoon zo zijn veranderd dat hij/zij meer behoefte krijgt aan het middel en meer gaat gebruiken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij stress. Ook kan het zijn dat het een gewoonte wordt en dus regelmatig of vaker gaat gebruiken. Dat maakt iemand ook vatbaar voor verslaving. Daarbij komt dat de hersenen zich bij gebruik van bepaalde middelen gaan aanpassen waardoor iemand steeds meer gefocust raakt op het middel. Wanneer er dan op een gegeven moment niet word gestopt of geminderd, kun je verslaafd raken.

Bronnen:
https://www.drugsinfo.nl/publiek/vraag-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100