Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Eerst maand gebruik pil, tweede week vergeten, nog steeds beschermd?

Ik ben voor het eerst aan de pil. Ik ben op donderdag 24 november begonnen met de pil. Gisteren op woensdag 7 december ben ik de pil vergeten. Ik heb de pil meer dan 12 uur te laat ingenomen maar minder dan 24 uur.

Ben ik nu nog steeds beschermd of niet?
Het gaat om een één fase pil.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de vergeten pil alsnog inneemt, ben je gewoon beschermd. Omdat het de eerste maand is dat je de pil gebruikt, gelden dezelfde regels bij één vergeten pil zoals ze ook gelden bij twee of meer vergeten pillen wanneer je de pil al langer zou slikken. Maar je bent in je tweede week, en in die week is het vergeten van een pil vrij goed te overkomen. Vergeet er echter niet meer achter elkaar. Voor nu ben je nog beschermd. (Ik zal even kijken of ik nog een betrouwbare bron voor je kan vinden.) Toegevoegd na 7 minuten: Uit de bron: Eén pil vergeten in te nemen: Nog niets aan de hand, neem de pil alsnog in. Alleen als het de eerste maand is waarin de pil wordt gebruikt, en deze wordt één keer vergeten, handel dan als hieronder (twee of meer pillen vergeten in te nemen). Twee of meer pillen vergeten in te nemen, de tweede pil meer dan 12 uur na het gebruikelijke tijdstip: Afhankelijk van waar je bent "in de strip" is dit het advies: In de tweede week. Neem de laatste vergeten pil in. Pilschema gewoon afmaken. De pil blijft betrouwbaar. Bron: https://www.pilonline.nl/faq

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100