Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn 50 melatonine pillen dodelijk?

Hallo, een vriend van me zegt 50 melatonine pillen te hebben en zegt deze in te willen nemen. Hoe erg kunnen de gevolgen zijn? Zou dit tot zijn dood kunnen lijden of wat zou het voor schade achterlaten?

Alvast enorm bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Acute overdosering leidt naar verwachting niet tot ernstige klinische toxiciteit. Er is geen speciale behandeling noodzakelijk. Eventueel kan overwogen worden geactiveerde kool toe te dienen. Te verwachten effecten zijn onder andere hoofdpijn, duizeligheid, lethargie, slaperigheid, verwardheid, desoriëntatie en ataxie. Psychotische effecten, zoals hallucinaties, paranoia en nachtmerries, zijn in zeldzame gevallen ook gerapporteerd. In een retrospectieve case series van 394 melatonine blootstellingen, traden in 63% van de gevallen geen effecten op, in 32% lichte effecten, in 4% matige effecten en in 1,2% ernstige effecten. Het meest voorkomende effect was slaperigheid of lethargie (in 15% van de gevallen). Verder werden in minder dan 1% van de gevallen gemeld: pijn op de borst, tachycardie, buikpijn, misselijkheid, braken, hypothermie, agitatie/geïrriteerdheid, ataxie, verwardheid, vertigo/duizeligheid, hoofdpijn, onduidelijke spraak en tremoren.

Bronnen:
http://www.consumed.nl/medicijnen/8313/Mel...
https://www.vergiftigingen.info/stofmonogr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100