Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zijn hoofdkloppingen bij alcohol en antidepressiva een bijwerking?

k ga haast nooit uit
maar dit jaar ben k 3 x uit geweest
en k slik antidepressiva.
en als k uitga drink k ongeveer 3 glaasjes zodat k licht aangeschoten was. volgende dag nooit kater niks.
alleen de avond zelf wanneer we weer richting huis gaan en k al wat nuchter weer ben krijg k van die rare kloppingen in mn hoofd alsof een paar aders aan de zijkant van mn hoofd kloppen. wat is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Te allen tijde wordt gewaarschuwd tegen de combinatie medicijnen en grote hoeveelheden alcohol. Het kan de klachten waarvoor je die medicijnen slikt weer versterken, dus je kunt er depressiever door raken. Klassieke antidepressiva zijn sterk sederende middelen die het hypnosederende (versuffende) effect van alcohol versterken. Uit de bijsluiter van Quetiapine: - Wees voorzichtig met de hoeveelheid alcohol die u drinkt, omdat de combinatie van seroquel en alcohol u slaperig kan maken. - Tot de zeer vaak voorkomende bijwerkingen behoren duizeligheid en hoofdpijn. Uit de bijsluiter van Venlafaxine: - Alcohol versterkt het versuffende effect van dit medicijn. Ook als u hier niets meer van merkt omdat u gewend bent geraakt aan venlafaxine, kunt u door het gebruik van alcohol erg suf worden. Beperk daarom het gebruik van alcohol en drink het liever niet. - Tot de zeer vaak voorkomende bijwerkingen behoren duizeligheid en hoofdpijn. Toegevoegd na 2 uur: Waar jij last van hebt blijkt "myokymie" te heten. Overmatige inname van koffie, rookwaren, of alcohol kan invloed uitoefenen op de werking van spieren. Nou denk jij waarschijnlijk dat 3 glaasjes niet overmatig is, maar juist doordat jij twee soorten depressiva slikt (die informatie heb ik uit een eerdere vraag gehaald) heeft de alcohol driedubbel invloed op jouw lichaam. Dus je zou het moeten zien als consumptie van 9 glazen...

Bronnen:
http://hulpgids.nl/informatie/medicijnen/a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100