Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom staat er geen prijs op een medicijn?

Voorheen werd er wel een prijs op gezet maar omdat het steeds verschilt, nu niet meer Maar de prijs van een artikel in de supermarkt verandert toch ook steeds?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of er een prijs op het etiket van je receptgeneesmiddel staat hangt af van de apotheek. Omdat sommige zorgverzekeraars tegenwoordig prijsafspraken maken met fabrikanten van geneesmiddelen waar de apotheek niet van op de hoogte is, kan de apotheek in veel gevallen de exacte declaratieprijs van een geneesmiddel niet berekenen. Om verwarring door verschillen tussen de etiketprijs en de uiteindelijke declaratieprijs te voorkomen, kiezen sommige apotheken er daarom voor om de prijs niet meer op het etiket te printen.

Login bij je zorgverzekeraar (met DigiD) en je ziet al de gedeclareerde prijzen. Omdat je daar toegang tot hebt staan ze niet meer op het etiket. En je zult zien dat ze in de loop van de tijd veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100