Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na hoeveel dagen merk je ontwenningsverschijnselen op bij het stoppen met anti psychotica?

Ik ben vandaag, in overleg met psychiater,precies een week gestopt met antipsychotica en heb, geheel tegen mijn verwachtingen in, behalve wat misselijkheid en wat slechter slapen de eerste dagen, nergens last van. Ik voel me nu precies hetzelfde als anders. Moet ik nog rekening houden met onttrekkingsverschijnselen, of zou het hierbij kunnen blijven?
Daar zou ik dan natuurlijk erg blij om zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Na één week is het ergste wel voorbij,hopelijk blijft alles goed gaan.

Als je gelijk gelijk gestopt ben,en je ben niet ziek geworden is dat een fantastisch resultaat. Ben je alleen gaan minderen(afbouwen) dan zijn de laatste milligrammen het moeilijkst. Hoop echt voor je dat het zo blijft,ik heb het wel eens geprobeerd,maar pfff niet volgehouden.

Het is niet precies te zeggen hoelang ontwenningsverschijnselen duren. Ontwennen duurt meestal tot een week na het stoppen met het medicijn. Daarna neemt het in de meeste gevallen af (aldus astra zeneca) Geen link met bronvermelding, want dit stond in een persoonlijke email. Maar mijn ervaring is totaal anders, na 6 weken, sliep ik helaas nog steeds niet. Wat er uiteindelijk in resulteerde toch een lage dosering te gebruiken. De werking loopt nog wel een poosje door, dus of de klachten waar je het medicijn voor kreeg terug zullen komen, is nu nog niet te zeggen.

Het is per persoon verschillend, net als de werking. Wanneer je helemaal zonder gaat merk je meestal meer dan wanneer je nog lage dosering slikt. Je lichaam en geest moet wennen en dus grijp niet te snel weer naar middelen bij bv slecht slapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100