Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kunnen deze medicijnen wel samen? citalopram, Tranxene en Oxazepam?

Ik weet niet of het bij de juiste categorie staat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerlijk gezegd vind ik het geen goed idee om deze drie middelen tegelijkertijd in te nemen. Ten eerste slecht voor je maag. Je hebt kans op maagpijn en maagbloeding en maagzweer. Vervolgens: van oxazepam worden veel mensen depressief. Dus geen aanrader. Neem dan liever alprozalam ipv oxazepam, maar liefst zo min mogelijk, alleen op de momenten dat het echt moet zeg maar. Tegen depressiviteit raad ik iedereen citalopram af en raad ik prozac aan ( dat is een lichte antidepressiva) of efexor of venlafaxine: ( een iets zwaarder à.d.) beiden werken prima! Citalopram versuft erg en geeft veel bijwerkingen zoals vergeetachtigheid verwardheid , fouten maken, niet kunnen werken, fietsen noch autorijden , geen keuzes kunnen maken, zelfverwaarlozing etc. Een combinatie van pillen is nooit aan te raden om dat je dan veel kans hebt op vele bijwerkingen. Je gaat snel richting een o.d. Een overdosis. Met alle gevaren van dien. Let er op dat à.d. en rustgevende middelen altijd slecht zijn voor je maag en je spijsvertering en je darmen en je nieren en je blaas. Je kunt er zeer veel klachten van krijgen zoals pijn bloedingen verstoppingen ontstekingen etc met alle gevolgen die daar weer achter aan komen. Wees alert! Daarnaast groot gevaar op problemen met je bloeddruk en je ademhaling / longen, en kans op flauwvallen en trillen/ tremors. Bij inname van alle medicijnen altijd heel veel drinken ( geen alcohol) ook verdeeld over de hele dag. Meer dan 2 liter per dag water drinken aub. Theoretisch kan van alles bij elkaar maar in de praktijk kom je er wel achter dat dat vaak toch niet goed valt. Beterschap! Bij vragen kun je altijd bij je huisarts terecht en ook bij elke apotheker!!! Voor meer info zie www. MijnMedicijn.nl En meerdere websites. Lees ook altijd de bijsluiters van al je medicijnen!!

Tranxene en Oxazepam behoren tot dezelde familie(benzodiazepinen) en hebben een gelijkaardige werking,deze beide samen lijkt mij geen goede combinatie.Eén van deze gaat wel samen met Citalopram wat een antidepressivum is.

Ja hoor, deze gaan prima samen. Zoals anderen al aangeven behoren tranxene en oxazepam tot dezelfde groep geneesmiddelen; het zijn beide benzodiazepines. Dit betekent dat ze beide een gelijke werking hebben; de combinatie lijkt dus misschien onlogisch. Tranxene is een langwerkend middel; na inname blijft het nog lang in het lichaam aanwezig en heeft dan ook langdurig zijn werking. Op deze manier heeft het dus een langdurige rustgevende werking; de algemene spanningen/ angsten worden zo onderdrukt. Oxazepam is juist een snelwerkend middel; na inname komt er een relatief hoge hoeveelheid in het bloed, maar verdwijnt daarna ook weer relatief snel. Op deze manier geeft het dus een snelle, sterke onderdrukking van de spanning/ angst die daarna ook weer snel wegtrekt. Oxazepam is zo met name geschikt om hevige pieken in de spanning/ angsten (zoals echte angstaanvallen) het hoofd te bieden. Hoewel de combinatie onlogisch lijkt worden tranxene en oxazepam vaak gecombineerd en hebben dus ook ieder zijn functie bij de behandeling. De citalopram is in het geheel geen probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100