Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik volg een antibioticakuur, maar ik ben het doosje vergeten mee te nemen naar het werk en zal deze de hele dag niet innemen, hoe schadelijk is dit?

Ik was het gisterenavond stomweg ook vergeten, en dus vandaag ook niet aangezien ik het doosje niet mee heb (kan onmogelijk naar huis gaan om het te halen). Dat worden dus 24 uur dat ik die antibiotica niet ingenomen heb. Het is de tweede dag van de kuur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het de tweede dag van de kuur is zou ik gewoon doorgaan met de kuur en het volgende tablet beschouwen als een nieuwe start van de kuur. Dus eigenlijk begin je nu opnieuw. Misschien kan je bij je apotheek of anders met reept van de huisarts de extra tabletten die je al hebt ingenomen, meekrijgen

Als je een antibioticakuur krijgt, is het de bedoeling dat je die ononderbroken slikt èn afmaakt! Wanneer je deze kuur krijgt van de huisarts, zul je of van deze zelf of van de apotheker te horen krijgen dat je alleen maar resultaat kunt verwachten als je dagelijks een pil neemt en de kuur afmaakt. Je hebt inmiddels 2 keer niet ingenomen, zouden dit pil 1 en 2 zijn, begin je later met de kuur: niets aan de hand. Echter als je al op dag 2 [begrijp ik van je], 3 of later zit van de 7 á 10 dagen, dan is je kuur niet meer wat deze moet zijn: ononderbroken. Antwoord Schadelijk is het woord niet, dus het is niet schadelijk, maar je hebt er niets aan... Bel de huisarts en/of de apotheek en vraag wat te doen? Je zult naar alle waarschijnlijkheid een pil erbij krijgen en opnieuw moeten beginnen. Advies Stop het doosje met de kuur in je tas/zak/laptophoes ... anywhere ... zorg dat je het bij je hebt... :-))

Een apotheek in de buurt van je werk had uitkomst kunnen bieden. Met je verzekeringsnummer bij de hand en enige uitleg had je vast en zeker de benodigde tabletten/capsules meegekregen. Misschien had je moeten betalen maar dat kan niet veel zijn. Als je in het buitenland bent lukt dat ook, mits je merk/stofnaam weet.

Het is altijd belangrijk om een kuur goed bij te houden en deze af te maken. De werking zal niet optimaal blijven wanneer je de kuur onderbreekt. Wat je moet doen hangt af van welke antibiotica je neemt. Een antibiotica bij krentenbaard is bijvoorbeeld niet hetzelfde als die bij een holteontsteking. Neem daarom contact op met je huisarts en vraag advies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100