Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het zijn dat menstruatiecyclus ontregeld is na krijgen van vitamine b12 injectie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een tekort aan Vitamine B12 is het mogelijk dat de menstruatiecyclus verstoort raakt. Dit is echt niet zo als er meer vitamine B12 bij komt (zoals bij een injectie). Het kan zijn dat de menstruatiecyclus al verstoort was als je voor de injectie een tekort had aan vitamine b12.

In de bijsluiter van hydroxocobalmine injecties (vitamine B12) worden menstruatieklachten niet genoemd als bijwerking. Dit hoeft niet te betekenen dat het niet zo is, wel dat het niet bekend is. Op de site van de stichting vitamine B12 tekort worden menstruatieklachten (zoals uitblijven menstruatie, hevige menstruatie, te lange menstruatie, verergerde menstruatiepijn) beschreven als een symptoom van een tekort aan vitamine B12. Je zou je kunnen voorstellen dat een vitamine B12 injectie van invloed is op de menstruatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100