Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag ik een andere apotheek nemen?

Ik ben IZA verzekerd. Mijn huisarts zit naast mijn apotheek. Echter, deze apotheek levert geen pants van TENA. Die van TENA bevallen veel beter dan die van die apotheek. Ik werd doorverwezen naar een andere apotheek. Echter, binnenkort schrapt die apotheek TENA pants. Ik zou daarom graag naar een apotheek gaan die die TENA pants wel levert. Mag dat? En mag ik alles betrekken van die apotheek of alleen die TENA pants?

Weet jij het antwoord?

/2500

Persoonlijk zou ik niet weten waarom je niet naar een andere apotheek mag gaan. Ik zie daar het probleem niet van. Echter kan het wel zijn dat de zorgverzekeraar met bepaalde apotheken afspraken heeft gemaakt. Dat moet je dan wel even checken. Tevens kan het zijn dat de TENA pants niet door je zorgverzekeraar vergoed worden omdat er een goedkopere variant is. Dit kan per zorgverzekeraar per jaar verschillen. Als je overstapt, moet je wel opletten dat je historie naar de volgende apotheek mee genomen wordt (mits je dat wil natuurlijk). Dan kunnen de nieuwe apothekers kijken of met nieuwe recepten er moeilijkheden zijn vanwege je (medicijn)historie.

Ja hoor,ik heb dit ook gedaan zonder vooraf met mijn zorgverzekeraar te overleggen want zover ik weet is dit op apotheken niet van toepassing. Je dient wel je zorgpasje bij je te hebben zodat men je daar in kan schrijven en de kans is aanwezig dat je bij een recept dat je al gebruikt de eerste keer niet het volledig aantal krijgt dat de huisarts heeft voorgeschreven omdat je een nieuwe klant bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100