Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je de pil nemen vermengd in een koek?

Ik heb altijd al moeite gehad met pillen doorslikken. Ik ben nu 16 en ben begonnen met de pil, natuurlijk verloopt dit ook moeizaam. Ik kan ze nu nemen door ze in een koekje te stoppen (ik bijt ze wel niet kapot), ik stop ze er gewoon in en slik het door. Kan dit kwaad (kwestie op de invloed van de werking met name de bescherming tegen zwangerschap)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan geen kwaad

Daar heb ik ook last van. Ik neem pillen meestal in met een schepje appelmoes. (kan ook vla of yoghurt zijn) of een fijngekauwde winegum. Je kan bij de apotheek een tablettenvermaler kopen voor ongeveer 3 euro. Je kunt dan meteen vragen of je pil vermalen mag worden. Je kan het ook opzoeken bij de A-Z in de Slikwijzer, maar daar staan helaas niet alle medicijnen in.

Bronnen:
http://www.atriummc.nl/home/patienten-bezo...

Ja, je mag de pil nemen met koek. Ook mag je de tabletten die je gebruikt eventueel vermalen en met een lepeltje vla of yoghurt innemen. Overigens is er bij de apotheek een slikgel verkrijgbaar waarmee je tabletten heel kunt doorslikken. Het heet Gloup en je doet er wat van op een lepel, je legt de tablet erop en slikt het geheel heel eenvoudig door. Het schijnt heel goed te werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100