Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom geeft de ene huisarts begin oktober de griepprik en de andere pas eind november?

Mijn huisarts is die van eind november, van iemand anders hoorde ik begin oktober. Waarom zo'n groot verschil van 2 maanden en wanneer moet je _uiterlijk_ je griepprik gekregen hebben?
Wanneer begint het griep-seizoen eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Influenza komt in gebieden met een gematigd klimaat alleen in het winterseizoen (november - maart) voor. In het zuidelijk halfrond valt het griepseizoen wanneer het daar winter is (maart-november). In tropische gebieden daarentegen, komt het het hele jaar rond voor. Waarom wij alleen 's winters met influenza te maken hebben komt waarschijnlijk doordat we in koude periodes meer binnenshuis met elkaar doorbrengen en het virus in de koude vochtige buitenlucht langer kan overleven. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=6894 Dat de ene huisarts in oktober ent en de ander in november is gewoon de persoonlijke keuze van de huisarts zelf,maar de prik moet wel in oktober of november gebeuren voordat het griepseizoen [winter] hier begint.

De griepprik wordt gegeven als de O in de maand is, oktober of november dus. Het maakt niet uit of het begin oktober of in november wordt gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100