Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik zorgen dat mijn adhd medicijnen sneller uitwerken als ik ze niet meer nodig heb?

Als ik bijvoorbeeld moet leren voor school of toetsen maak gebruik ik altijd dexamfetamine omdat ik me anders niet kan concentreren maar als ik daarna klaar ben werkt het nog en dan heb ik ook nog steeds last van mijn bijwerkingen zoals slapeloosheid, trillen, geen eetlust en ik wil graag met mijn vriendin afspreken maar dan is het ook vervelend dat ik een erge droge mond enlippen heb en er komen dan altijd van die velletjes op mijn lippen enzo en dat is natuurlijk ook niet lekker tijdens het zoenen en ik krijg dan ook minder snel erecties dus dan zou ik graag gewoon willen dat het uitgewerkt was. Welke dingen kan ik hiervoor doen? Ik probeer veel te eten maar daar moet ik wel veel moeite doen en ik drink ook veel voor mijn droge mond maar vanwege mijn medicijnen moet ik dan ook weer na 10 minuutjes naar de wc, zijn er nog meer dingen die ik kan doen? Is er bijvoorbeeld nog speciaal eten dat het afbraakproces kan versnellen?(ik noem het even afbraakproces maar als ik het goed heb worden door dit medicijn ook de enzymen die dopamine, noradrenaline en een klein deel serotine heropemen geremd of er word meer aangemaakt)
Bedankt! :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze medicijnen blijven nog heel lang -weken zo niet maanden- in het bloed, dus even oplossen in een paar uurtjes kan niet. Het is onmogelijk het afbraakproces te versnellen, dat is trouwens zinloos. Ook met emmers water spoel je het spul niet uit.

Je kunt er niet voor zorgen dat dexamfetamine sneller raakt uitgewerkt. Niet door eten, niet door medicijnen; het is niet mogelijk om het sneller uit je lichaam te krijgen, behalve dan door te wachten en je lichaam zijn werk te laten doen. Dexamfetamine wordt deels door enzymen in de lever omgezet en deels onveranderd met de urine uitgescheiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100