Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wie weet er een gevaarloos medicijn tegen histamine intolerantie ?

de bestaande medicijnen kennen veel bijwerkingen en ik bedoel ceterizine en fexofenadine

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn geen gevaarloze medicijnen. Niet tegen histamine-intolerantie en niet tegen andere ziekten. De antihistaminica die je noemt, cetirizine en fexofenadine, zijn relatief milde medicijnen met weinig bijwerkingen. Dit is met name het geval bij cetirizine, omdat fexofenadine nog een zeer kleine kans geeft op hartbijwerkingen. Beide middelen zijn, samen met loratadine, vrij verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. Dit zou niet het geval geweest zijn als ze veel bijwerkingen kennen. Het zijn juist een groot aantal van de andere, oudere antihistaminica die bijwerkingen kunnen veroorzaken. Dit zijn vooral sufheid en droge mond. Denk hierbij aan de middelen clemastine, dimetindeen (Fenistil) en promethazine. Als je iets wil proberen zonder bijwerkingen kom je uit bij een homeopathisch middel: daar is echter ook nooit een positief effect van aangetoond bij histamine-intolerantie.

Ik slik al 3 jaar ceterizine en ik heb nergens last van hoor. Bij alle medicijnen heb je kans op bijwerkingen, maar dat verschilt per persoon. Waarschijnlijk moet ik mijn hele leven dit medicijn slikken (ben nu pas 21) en mijn dokter zei dat het geen kwaad kan en dat er meerdere mensen zijn die dit medicijn voor langere tijd slikken. Ik zou het medicijn dus zeker aanraden!

Het hangt er vanaf hoe je het ziet. Het kan zijn dat je genetisch een lage histamine tolerantie hebt. Het kan ook zijn dat je last krijgt van een te hoog histamine niveau door omgevingsfactoren. Als een open haard in jouw buurt de ontstekingen (deze krijg je door een hoog niveau van fijnstof in de lucht) bij je veroorzaakt, is het mijden hiervan of een luchtreiniger je medicijn. Aangezien tegenwoordig in grote delen van het land de lucht slecht is (autoverkeer, open haarden) is dit een groot probleem en hebben veel mensen ontstekings-gerelateerde ziekten. Ook kun je d.m.v. je voeding en/of levensstijl aan te passen je histamine niveau in je bloed beïnvloeden. Over het aanpassen van je voeding/levensstijl is een hoop te vinden op internet. Het histamine-probleem is een bekend fenomeen, maar compleet onderbelicht. Veel mensen met ontstekingsziekten, slikken antihistaminicum. Het is niets meer dan symptoombestrijding met een medicijn waarvan we het fijne nog niet weten. Er zijn aanwijzingen dat antihistaminicum één van de aanleidingen is waardoor mensen alzheimer krijgen. http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11370231/Drugs-like-Nytol-and-Piriton-raise-risk-of-Alzheimers-disease-say-scientists.html http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1533317513488925?journalCode=ajae http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0306987795903003 Engelstalig is er nog meer te vinden over histamine. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken icm Inflammation. Wel was deze tip voor mij goud; als ik iets eet met veel histamine (bijv. tomaat, paprika) drink ik hierbij een half glas water met 2 eetlepels troebele appelazijn (verkrijgbaar bij elke natuurzaak). Dit 'dood' het histamine in je maag. Ook indien ik last krijg van mijn maag, helpt dit vaak en trekt het binnen seconden weg. En natuurlijk cbd olie. Dit werkt ontstekingsremmend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100