Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom magnesium als vulmiddel in medicijnen?

Naar laatst op TV nog eens duidelijk is geworden, kan magnesium behoorlijk gevaarlijk zijn bij te veel. Waarom wordt het dan in medicijnen gebruikt en als ingrediënt in voedsel in de supermarkt. Er zijn zat mensen die al magnesiumtabletten gebruiken en nog medicijnen ook. Ik ken er eentje die 17 medicijnen van de arts heeft en zich suf koopt aan supplementen... Is er geen alternatief voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel wat medicijnen veroorzaken een magnesium tekort,daarom wordt vaak magnesium toegevoegd: voorbeeld:-mensen die maagzuurremmers slikken een verhoogde kans hebben op een magnesiumtekort. -Een te hoog cholesterolgehalte veroorzaakt op den duur slagaderverkalking. Een cholesterolverlagend medicijn voorkomt deze slagaderverkalking, echter zou magnesium hierbij ook kunnen helpen. Magnesium is namelijk nodig voor de regulering van het enzym dat zorgt voor de vorming van cholesterol. Vaak kan je dus magnesium tekort alleen door magnesium extra,dit zou natuurlijk ook los van in medicijnen kunnen en dus dan wel extra pillen...

Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/m...

Het magnesium dat als vulmiddel wordt gebruikt in medicijnen, is magnesiumoxide. Dat wordt nauwelijks door het lichaam opgenomen. Er is dus geen gevaar op een teveel aan magnesium. Het magnesium dat je als "voedsel" kunt kopen, is in werkelijkheid een supplement. De werkzame supplementen bevatten meestal magnesiumcitraat of magnesiumstearide; die vormen van magnesium zijn goed opneembaar. En inderdaad, als je zonder noodzaak (dat wil zeggen: zonder dat je een magnesiumtekort hebt) zulke magnesiumsupplementen gaat slikken, loop je kans op een overdosis, en dat kan schadelijk zijn voor je gezondheid. (De goedkopere supplementen bevatten trouwens ook magnsiumoxide. Daar heb je helemaal niets aan, want het lichaam neemt magnesium uit magnesiumoxide nauwelijks op. Deze supplementen (met magnesiumoxide dus) zijn aan de ene kant goedkoper, aan de andere kant zijn ze duurder omdat je geld besteedt aan iets onwerkzaams.) Hoe dan ook, het magnesiumoxide dat in sommige medicijnen als vulmiddel wordt gebruikt kan geen kwaad omdat het nauwelijks wordt opgenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100