Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er slaapmiddelen die niet verslavend werken?

Van slaapmiddelen wordt gezegd dat ze wel werken, maar dat ze een verslavende werking hebben. Je hebt er steeds meer van nodig om hetzelfde effect te bereiken, en als je ze langdurig hebt gebruikt is het heel lastig om er weer af te komen. Zijn er ook slaapmiddelen waarbij dit niet het geval is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt er aan wat jouw slaapprobleem is, als je moeite hebt om in slaap te komen, of problemen hebt met je dag en nacht ritme, kun je baat hebben bij Melatonine, dit is een middel dat ook door het lichaam wordt aangemaakt. Verder zijn er wat rustgevers die je kunt gebruiken, het zijn niet echt slaapmiddelen, maar kunnen wel helpen, oa Valeriaan en Bach rescue zou je rustiger kunnen maken, zodat je makkelijker in slaap komt, werkt dit niet, ga dan naar je huisarts en laat je begeleiden hiermee, ook als je middelen voorgeschreven krijgt, geef dan aan aan de huisarts, dat je niet verslaafd wil worden, aan de middelen.

Je kunt Melatonine innemen,dit is een lichaamseigen stof die meestal wordt gebruikt voor mensen die nachtdiensten moeten draaien zodat ze toch nog kunnen slapen overdag. Dit kun je op recept,maar ook bij de drogist kopen.

Doe maar ouderwets, glaasje melk, schaapjes tellen, of laudanum slikken voor bedtijd.

-melatonine -magnesiumcitraat -valeriaan, hop en passiebloem (als mix, pil en drankje te koop) dat kan tegelijk, slaap lekker

Een heel goed natuurmiddel is "Goudpapaver", te verkrijgen.bij de Eros. Toegevoegd na 1 uur: Ik bedoel "Etos" natuurlijk.

Acupunctuur heb ik zelf ook gehad, werkte heel goed. er zijn veel alternatieve mogelijkheden, vooral belangrijk om te kijken naar de oorzaak en de huis tuin en keukentips eerst gebruiken voordat je andere stappen zet. trusten

Het homeopathische middel Dormeasan is nog niet genoemd. Dat is samengesteld uit de vijf rustgevende planten haver, citroenmelisse, valeriaan, hop en passiebloem. Zelfs geschikt voor kinderen, dus totaal ongevaarlijk. Je moet het wel een tijdje uitproberen voordat je er effect van kunt merken. Maar je kunt er zo weer mee stoppen, zonder problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100