Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is en waar aan te raden om een morfine pleister (af) te plakken? Tape leek mij het beste, maar welke blijft echt 3 dagen zitten en is waterdicht?

Ik heb vanochtend een vraag gesteld of mijn fentanyl pleister (morfine pleister) goed zit, nou heeft de huisarts gezegd dat ik een nieuwe moet plakken.

Wat zijn de beste plekken om te plakken, een cm of 2 onder mijn sleutelbeen werkt niet omdat daar teveel beweging zit. Ik ben een vrouw van 176, maar ik ben ook wat gezetter (83 kilo) dus ik heb wat meer vet overal op mijn lichaam zitten dus een echte plek die niet beweegt is niet te vinden. Wat is dan aan te raden, ook mijn boezem is te bewegelijk omdat deze aardig groot is. Ik mag alleen op mijn romp en armen plakken, mijn bovenarm is wel heel stevig alleen zitten hier donshaartjes en kleine bultjes (lijkt een beetje op lichte zonnenbultjes) en het mag niet op een oneffen huid, is mijn arm dan oneffen? Ik ben erg benieuwd waar andere de pleister van 50 microgram plakken (deze zijn een cm of 5/6 breedt en een kleine 2 cm lang. is het beter om horizontaal of verticaal te plakken?

En mijn laatste vraag, tijdens het douche (en de pleister werkt 72 uur dus ik douche wel in die dagen) laten de randen los, het enige wat de apotheek mij kon vertellen en de huisarts ook was tape het af, afdekken dus, maar mijn (kring) apotheek heeft geen tape, heel logisch, maar alleen waterafstotende pleisters (die heb ik nu op de randen) Dus welke tape is echt aan te raden, blijft ook makkelijk drie dagen zitten ondanks beweging en douche?
Alstublieft advies, iemand met ervaring misschien? Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik plak ze altijd wel onder mijn sleutelbeen,beetje over mijn borst en ter hoogte van mijn schouderbladen(is even oefenen om zelf te doen) het is wel belangrijk om de randen goed aan te strijken met je vinger(zorg ervoor dat je niet over het morfinegedeelte komt) Als je schouderblad niet lukt kan het ook onderaan je rug. Ik doe het verwisselen altijd met de klok mee als geheugensteuntje. Pas op het moment dat het los raakt plak ik daar een stuk leukosilk van 2,5cm, dat blijft bij mij het beste zitten. Je kunt de pleister het beste schuin plakken ivm bewegen. Ik hoop dat het op deze manier bij jou ook lukt! Toegevoegd na 22 minuten: Het is ook belangrijk om de plek eerst goed vetvrij te maken! Op de wisseldagen kun je het beste de pleister eraf halen en eerst douchen voordat je de nieuwe er op plakt,scheelt weer één keer nattigheid ;-)

In de bijgevoegde voorlichtingsfolder staat precies uitgelegd waar en hoe de morfinepleister geplakt kan worden. De locaties die ze aanraden zijn op de borst (dus onder het sleutelbeen), op de onderarm of op de bovenarm. Als de pleister niet goed blijft zitten raden ze aan om de pleister met een doorzichtige pleister extra vast te plakken. Deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek.

Hallo J, Ook ik had problemen met de pleisters deze gingen oprollen enz. Met als resultaat dat je vaker een pleister ging plakken. Nu doe ik er Leukomed T op. Je kunt dit bezien als een tweede huid eroverheen, kun je verder alles meedoen, douchen, zwemmen enz. Als he de pleister gaat vervangen dan rustig/voorzichtig de Leukomed T los maken. Je moet deze niet verwarren met de Leukomed T Plus, hier zit een gaasje op en dat heb je niet nodig Vr Gr Jan Akkermans

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100