Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat de dormicum niet werkte?

Omdat ik bang ben voor de tandarts heeft ze me dormicum (15 mg) voorgeschreven. Ik zou dan slaperig zijn en niet veel van de behandeling meekrijgen. Maar ik was nog redelijk alert en herinner me alles nog. De tandarts was ook verrast. Hoe kan dit? Ik gebruik nooit zulke medicatie dus gewenning kan het niet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik je (veel) alcohol of ben je bekend met een leveraandoening? Dormicum wordt, net zoals vrijwel alle medicatie, verwerkt in de lever. Als je alcohol drinkt, hoeft niet eens veel te zijn, werkt de lever iets sneller dan gebruikelijk, en hoort er een wat hogere dosis voorgeschreven te worden. Daarbij komt, dat alcohol- of grapefruitsapconsumptie binnen twaalf uur voor toediening ook een negatief effect op de werking van het medicijn kan hebben. Net als trouwens andere medicatie die CYP3A4-enzymremmers bevatten (hiv-proteaseremmers, imidazoolderivaten, claritromycine, erytromycine, roxitromycine, cimetidine, diltiazem, verapamil, aprepitant).

Ofwel heeft ze je een placebo gegeven Ofwel heeft ze je te snel behandeld. Het middel werkt niet meteen na inname en als je zelf niet rustig bent duurt het ook langer eer het werkt. Een erg vreemde keuze van je tandarts om je dormicum te geven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100