Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wondjes door een hond. Naar de dokter of niet?

2 dagen geleden sprong er een hond tegen me op. Daarbij gingen zijn nagels Door mijn panty heen. Het is niet diep maar heb wel een korstje en blauwe plekken bij de stukken waar ik gekrabt ben. Dus oppervlakkig. Nu ben ik al sinds gisteravond op momenten duizelig. Of dit Door de krab, het vele reizen of 2 dagen anders eten komt weet ik niet. Ik heb 3 jaar geleden nog een tetanusprik gehad. Maar moet ik nu ook naar de dokter voor antibiotica? Of is die tetanus genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je hoeft voor de schade die de hond heeft aangericht niet naar de dokter, wel even schoonmaken en ontsmetten. Hou die duizeligheid in de gaten, als dat morgen nog zo is, bel dan de huisarts even voor advies. Reizen kan heel vermoeiend zijn, vermoeidheid kan duizelingen veroorzaken.

Er kan wat straatvuil in de wond gekomen zijn, maar de dokter lijkt mij persoonlijk wat overdreven. Honden zijn in bepaalde culturen wel onrein, maar of dat gegronde redenen heeft betwijfel ik sterk. Bel de assistente eventueel om het zeker te weten.

Als de schade beperkt is gebleven tot schaafwondjes hoef je je geen zorgen te maken. Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die zich in diepe wonden nestelt waar geen zuurstof bij kan. Ik denk dat je duizeligheid door iets anders veroorzaakt wordt. Zorg het komend weekend in de eerste plaats maar voor jezelf. Vertrouw je het toch niet dan kun je natuurlijk altijd een beroep doen op de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100