Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan je er tegendoen? haren op armen eigenlijk overal op lichaam zijn ontzettend lang en staan rechtop, ziet er niet uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt het accepteren zoals het is ; vermoedelijk ben je de enige die het echt opvalt en zich er ook aan ergert. Je kunt ook de levenslange, minimaal wekelijkse strijd aan met het haar en proberen het weg te scheren, te harsen, te epileren of op welke manier dan ook te ontharen, met tussendoor de onvermijdelijke stoppels. Soms, als de haren ECHT donker zijn, is er de mogelijkheid ze te laten lazeren Dat is echter erg kostbaar, en eigenlijk alleen een goede keus bij haar dat op zichtbare plaatsen zit zoals het gezicht. De eerste optie is verreweg de makkelijkste, goedkoopste en gezondste optie.

Er is een (thuis) laserapparaat wat je kunt gebruiken en wat behoorlijk effectief schijnt te zijn.

Overdreven veel haargroei wordt ook wel hirsutisme genoemd. Hiervoor kun je terecht bij een dermatoloog, die je eventueel medicijnen zal voorschrijven om de groei te minderen. Heb je niet overdreven veel haargroei dan volstaan de hierboven al gemelde methodes.

Geen idee of je een man of vrouw bent. Vrouwen met overbeharing op zichtbare plekken zoals in het gezicht kunnen zich laten laseren. De zorgverzekering vergoed het dan of misschien een gedeelte. Even kijken hoe je verzekerd bent en of je recht hebt op vergoeding. Succes !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100