Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik moet capsules slikken maar ik durf het niet is er een manier op capsules (geen pillen) kleiner te maken of anders in te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

bel even met je apotheek, in sommige gevallen mag je de inhoud van de capsule in een yoghurtdrankje of zo doen. het kan wel zijn dat het poeder bitter smaakt.

Capsules hebben een functie: ze beschermen je slokdarm en zorgen ervoor dat de inhoud pas in de maag langzaam afgegeven wordt. Voor het betreffende middel is dat de beste manier van toediening en efficiente opname door je lichaam. Ik weet nier waarom je het niet durf...heb je moeite om zo'n (grote) capsule door te slikken? Vraag aan de apotheek of er een andere vorm bestaat (drankje, poeder o.i.d.) Als dat niet mogelijk is, probeer dan eens om het met een lepel vla, yoghurt ofzo in te nemen. Of met vast voedsel (brood, ontbijtkoek, van mij part een frietje). Ik kan ook geen pillen met water innemen, de pil blijft maar in je mond "zweven" en blijft in je mond als je slikt. Maar bij mij gaat een pil of capsule met vast voedsel met 1x slikken mee naar binnen. Als het nodig is, neem je daarna nog een half glas water om de capsule in je maag op te laten lossen. Succes met het vinden van een voor jou passende oplossing! Maar wel die capsules innemen hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100