Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat gebeurt er bij inname van 2 MAP met 10 dagen tussen?

Hoi. Een vriendin van mij zit wat in de knoei en zou graag wat info/raad zoeken voor haar. Wat zijn de symptomen van 2 morning after pillen in te nemen met ongeveer 10 dagen tussen? De eerste maal doordat het condoom was gescheurd (deze sex was net voor ongesteldheid) en tweede maal omdat er niks gebruikt werd (net na menstruatie). Ze heeft nu een heel opgeblazen gevoel en menstruatiekrampen. Zijn dit symptomrn omdat haar lichaam over de rooie gaat na deze hormoonbommen? Ze heeft wel al afspraak gemaakt bij gyn voor een gesprek ivm een gepast anticonceptiemiddel zodat dit in toekomst hopelijk niet meer zal gebeuren.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De MAP gooit de cyclus in de war, en kan symptomen geven als misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, onregelmatig bloedverlies en gevoelige borsten. Sommige vrouwen hebben er weinig last van, bij anderen komt zo'n noodpil binnen als een (hormonen)bom. Zij kunnen er even flink ziek van zijn. Bij het twee keer nemen van een MAP zo kort achter elkaar zal iemand daar best even door van slag kunnen. Maar haar lichaam gaat niet 'over de rooie' hoor. Ze kan er even beroerd van zijn, maar dat gaat binnen een paar dagen over.

Ik hoop dat ze een goed anticonceptiemiddel kan vinden waardoor dit inderdaad niet meer nodig is in de toekomst. Goed dat ze een afspraak heeft gemaakt bij de gynaecoloog.

Toegevoegd na 3 minuten:
Omdat ze in de tussentijd ongesteld is geworden ga ik er trouwens vanuit dat de pil in principe nog wel betrouwbaar is. Bij herhaald gebruik in één cyclus is de MAP dat namelijk niet meer. Het vervelende is dat vaak de menstruatie later of juist eerder optreedt dan anders, dus je kunt er niet zeker van zijn dat de eerstvolgende eisprong ook zal plaatsvinden wanneer je dat normaal gesproken verwacht. Maar als het een echte menstruatie was, dan zou ook de tweede MAP nog betrouwbaar kunnen/moeten zijn als anders.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De morning-afterpil is alleen bedoeld voor nood anticonceptie. De morning-afterpil is minder betrouwbaar dan gebruikelijke vormen van anticonceptie, zoals de anticonceptiepil. Door de morning-afterpil wordt de ovulatie uitgesteld, daarom moet een vrouw (meisje...) na gebruik van de morning-afterpil extra voorzichtig zijn bij geslachtsgemeenschap!
Herhaaldelijk gebruik van de morning-afterpil binnen een cyclus is niet aan te bevelen, vanwege het risico van serieuze, maar tijdelijke verstoring van de cyclus.

Haar lichaam is dus inderdaad over de rooie door al die hormonen.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding