Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kunnen deze geneesmiddelen maagzuur of droge mond opleveren als bijwerking???

Beste mensen,

aangezien ik al een tijdje met reflux (maagzuurproblematiek) en hyperventilatie-stoornissen kamp neem ik sinds begin 2012 3 verschillende medicijnen...

Medicijn 1) 's ochtends op een nuchtere maag 'Omeprazole' 20mg (voor de refluxklachten)

Medicijn 2) 's ochtends na het ontbijt 'Sipralexa' 10mg (voor mijn hyperventilatie-stoornissen en kortademigheid)

Medicijn 3) 's avonds voor het slapengaan 'Remergon' (Mirtazepine) 15mg (om 's avonds makkelijker in slaap te vallen)

Ergens had ik gelezen dat sommige geneesmiddelen refluxklachten kunnen veroorzaken (maagzuur); weet iemand of (één van) deze 3 geneesmiddelen maagzuur (kunnen) veroorzaken?

En weet iemand of (één van) deze 3 geneesmiddelen een droge mond (kunnen) veroorzaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van deze3 gebruik ik alleen Omeprazol en deze legt juist een beschermend laagje over de maagwand. Van de andere 2 weet ik het niet, maar van de door jou genoemde klachten, heb ik geen last. Dus het ligt (in mijn geval ) niet aan de Omeprazol.

Sipralexa heb ik op moeten zoeken, dat is volgens mij in Nederland niet onder die naam verkrijgbaar. De werkzame stof wel: Escitalopram. En onder de merknaam Lexapro. Woon je niet in Nederland? Maar beide antidepressiva kunnen zowel een droge mond als maag(zuur)klachten veroorzaken. Staan ze redelijk bekend om zelfs. Maar hyperventilatie kan ook een enorm droge mond geven, en de omeprazol gebruik je ook niet voor niets, neem ik aan. Ik durf dus zo niet te zeggen dat in jouw geval die klachten ook daadwerkelijk een bijwerking zijn van de AD. Even iets anders, maar sta je onder controle van een psychiater? Ik vind de combinatie van twee antidepressiva wat apart, dat moet wel goed door een specialist in de gaten worden gehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100