Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat heeft Aids met vaccinatiea te maken?

Als je dit zo leest, dan lijkt het alsof Aids mede dankzij vaccineren komt. http://www.nvkp.nl/nederlandse-vereniging-kritisch-prikken/faq-veel-gestelde-vragen/faq-43/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige verband wat die twee dingen met elkaar kunnen hebben, is dat de ziekte Aids via een geïnfecteerde injectienaald die opnieuw gebruikt wordt op een ander persoon kan worden overgebracht. Maar dat gebeurt bij vaccinaties absoluut niet. Er bestaat alleen een kritische vereniging die denkt dat nieuwe ziektes, waar Aids er een van is, kunnen ontstaan doordat mensen gevaccineerd zijn tegen andere aandoeningen.

Ik denk dat hier iets anders wordt bedoeld dan aids die overgebracht door het gebruik van besmette naalden. De vereniging stelt dat het natuurlijk afweersysteem waarover ieder mens beschikt, minder goed functioneert door allerlei vaccinaties (o.a. tegen kinderziekten, maar ook ter voorkoming van griep etc.). Door dat verzwakte afweersysteem zou het HIV-virus makkelijker overgedragen kunnen worden. Hoewel de vereniging zeer kritisch staat tegenover alle vaccinaties, is het zeker een feit dat sommige mensen volkomen immuun blijken te zijn voor het HIV-virus.

Aids gaat via seksueel contact en bloed. Dus een bloedtransfusie of een besmette naald voor een vaccinatie. Maar er is nergens iets bekend over dat mensen een vaccinatie hebben gekregen tegen een of andere virus of ziekte die als gevolg de mens met aids heeft besmet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100