Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag Sint Janskruid tegelijk gebruikt worden met Ibuprofen?

Kan veel vinden over interactie met medicijnen maar niets over Ibuprofen. Kan ik dan aannemen dat het veilig samen gebruikt kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen interactie bekend tussen Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) en Ibuprofen. Dat betekent dat het inderdaad in principe veilig samen gebruikt kan worden. Ben je ervan op de hoogte dat permanent gebruik van Ibuprofen op den duur ernstige bijwerkingen kan gaan geven? Dat vormt op den duur een ernstige belasting voor maag, darmen en lever. Sint-Janskruid kan wel de werking van antistollingsmiddelen, antidepressiva, anticonceptie, geneesmiddelen tegen schimmel- of virusinfecties en sommige slaapmiddelen verminderen. Hou dat goed in je achterhoofd. Het is van belang te melden als je een geneeskundige behandeling moet ondergaan of een professioneel medicijn voorgeschreven moet krijgen dat je zowel Ibuprofen als Sint-Janskruid gebruikt.

Bronnen:
https://vita-info.nl/2009/01/st-janskruid/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100