Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaat er ook een mannelijke anticonseptiepil? Dus "de pil" voor mannen?

Mn vriendin en ik willen 100% zekerheid en zij vergeet nog weleens de pil. En mijn sperma is nogal sterk. Dus het leek mij handig om het voortaan nog veiliger te doen. Maar toen kreeg ik de opmerking "ik slik al de pil, nu jij nog". huh? Bestaat zoiets? En krijg ik daar geen tietjes van ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je háár pil zou slikken, zou je inderdaad tietjes krijgen :-). Bovendien vermindert dat het risico op een zwangerschap niet, dus dat lijkt me geen optie. De "mannenpil" is theoretisch mogelijk, maar nog niet in de praktijk gebracht. De enige anticonceptiemethoden die door de man kunnen worden toegepast, zijn het condoom (evt. in combinatie met zaaddodende pasta) en sterilisatie. Als je mogelijk in de toekomst nog kinderen wilt, is sterilisatie geen optie. De combinatie van pil en condoom is echter zeer veilig, en wordt dan ook veel gebruikt. Alleen vinden de meeste stellen in een vaste relatie het prettiger om geen condoom te hoeven gebruiken. De enige manieren van tijdelijke anticonceptie waarvoor je geen condoom nodig hebt, liggen op dit moment echt bij de vrouw. Dat zijn hormonale methoden, of koperspiraal of pessarium. De laatste is minder veilig dan andere methoden. Maar er zijn andere manieren die prettig kunnen zijn voor vrouwen die makkelijk een pil vergeten. Dan heb je natuurlijk de prikpil en het spiraal, daarvan geef je aan dat ze dat allebei niet ziet zitten. Dan heb je nog implanon, dat is een staafje in de arm dat continu hormonen afgeeft. Gaat drie jaar mee. Nadeel is dat je hem niet zelf kunt verwijderen, en dat het je vaak een littekentje blijft zien op de arm. Andere methoden zijn de anticonceptiepleister en de anticonceptiering. Dat zijn allebei methoden die qua werking hetzelfde zijn als de pil, maar waar je maar één keer per week aan je anticonceptie hoeft te denken. De pleister (Evra) is een medicijnpleister, die plak je op je huid en de hormonen worden door de huid heen in de bloedbaan afgegeven. Je vervangt hem één keer per week. De ring (Nuvaring) breng je vaginaal in, en vervang je ook één keer per week. Werkt verder ongeveer hetzelfde. Als je hem goed inbrengt, voel je hem tijdens het dragen niet zitten. Nadeel van de nuvaring mbt vergeetachtigheid is dat je hem soms voelt zitten tijdens de seks, en dan doen veel vrouwen hem uit. Je moet hem dan binnen drie uur opnieuw inbrengen, en als je dat vergeet, is de werking minder. Qua vergeetachtigheid is van deze methoden dan wellicht de hormoonpleister het meest geschikt. Er zijn diverse manieren waarop je bijvoorbeeld via SMS één keer per week eraan herinnerd kunt worden dat het tijd is om de pleister te vervangen. Naast dit alles kun je natuurlijk afspreken dat jij je laat steriliseren zodra zeker is dat jullie geen kinderen meer willen.

Er loopt nog steeds onderzoek over de 'mannenpil'. Hij is onder andere daarom ook nog niet verkrijgbaar. Zie voor meer informatie de bron.

Volgens dit artikel op nu.nl van juni 2011 is hij nog niet te koop.

Ze zijn hard bezig met het ontwikkelen voor een pil voor mannen, maar deze is nog niet op de markt. http://www.nu.nl/wetenschap/2532777/pil-mannen-stap-dichterbij.html Als je vriendin vergeetachtig is met het slikken van een pil zou ze ook kunnen overwegen om een prikpil of anticonceptiestaafje (Implanon) te nemen dan is ze voor paar jaar behoed tegen zwangerschap. http://www.sense.info/voorbehoedmiddelen/andere-voorbehoedmiddelen/anticonceptiestaafje-implanon/

Eind 2011 zou er eentje op de markt komen maar of dat nu ook daarwerkelijk gebeurt is. Er lijken nogal veel bijwerkingen aan te zitten, maar die zitten er tenslotte aan de damespil ook, maar dat is zo een gewoongoed geworden in de laatste 50 jaar . Het lijkt me niet dat je er tieten van krijgt. De bijwerkingen zitten meer in veranderd libido. Maar misschien is het een idee als je vriendin een spiraaltje neemt ipv de pil. Spiraaltje kan je immers niet vergeten.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/seksua...
http://www.anticonceptiemethoden.nl/index.php?p=66
http://www.ismagazine.nl/2011/03/30/mannenpil/

De ultieme manier is sterilisatie, gegarandeerd, dat er geen kindertjes ter wereld meer komen. Je zou ook kinnen kiezen voor het aloude *voor het zingen de kerk uit*, maar die methode vraagt veel discipline en dat kunnen veel mannen niet opbrengen.

Een pil voor vrouwen hoeft maar eens in de maand één eitje te voorkomen, in een voorspelbare cyclus. Appeltje eitje dus ; die pil hebben we dan ook al ongeveer een halve eeuw. Een pil voor mannen moet een dagelijkse stroom aanmaak van zaadcellen voorkomen, zonder het libido aan te tasten. We weten inmiddels hoe dat moet, maar geen vrouw die een man vertrouwd die zegt aan de pil te zijn, dus commercieel komt het niet echt van de grond. Bovendien zijn de lange termijn effecten nog niet voldoende onderzocht, maar er wordt niet veel haast meer mee gemaakt. Het wil ook niet per pil, maar zal met dagelijkse injecties moeten gebeuren. Ook dat werkt sterk drempel-verhogend. Vooral omdat we betere middelen hebben, waarvan de pil één van de veiligste is. Maar....geen ENKEL voorbehoedsmiddel, zelfs sterilisatie niet, geeft 100 % garanties. Je kunt wel heel dicht in de buurt komen (99,9 % ofzo), maar de natuur vind altijd wel een weg, dus 100 % zekerheid dat je NIET zwanger wordt, heb je uitsluitend en alleen als je volledig afziet van seks. Je opties zijn dus condooms gebruiken, een spiraaltje in laten brengen eventueel in combinatie met de pil en condooms en als het echt moet zelfs nog een pessarium en zaaddodende pasta. Een kind dat DAAR doorheen komt is met recht Superman. (paardenmiddel dat redelijk veilig moet zijn). Maar ALLEMAAL dingen die de VROUW moeten beschermen. Wil jij zelf de verantwoordelijkheid voor de anticonceptie, dan kun je overwegen je te laten steriliseren. Dat is en relatief kleine ingreep. MAAR : hij is WEL definitief. Dus als je ooit in de toekomst nog wel kinderen wilt, kun je daar niet voor kiezen. Wel kun je met je partner afspreken dat ZIJ nu verantwoordelijk is voor de anticonceptie en jij daarnaast condooms kunt gebruiken, en dat jij als jullie gezin compleet is het mes er in laat zetten. Da's ook eerlijk. Belangrijker lijkt mij echter het doel dat je samen wilt bereiken (geen zwangerschap), en niet zozeer 'wie doet wat'. Het is geen knikkeren.

Nee maar er zijn genoeg andere anticonceptiemiddelen voor mannen maar ook voor vrouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100