Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de criteria om in aanmerking te komen voor groeihormoon?

Er zijn mensen die bijv. een groeistoornis of syndroom hebben waardoor zij niet veel groeien. Soms krijgen ze dan groeihormonen toegediend. In sommige gevallen gebeurt dat ook niet. Wanneer wel en wanneer niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Toedienen van groeihormoon zal zinvol moeten zijn (bij sommige groeistoornissen is dat niet zo. - Er zal sprake moeten zijn van een echt afwijkende verwachte lichaamslengte. - En - belangrijk - de patiënt (en zijn/haar ouders) moeten het willen.

Vijf indicaties voor de behandeling in België Groeihormoontekort (GH-tekort) Syndroom van Turner Syndroom van Prader-Willi Chronische nierinsufficiëntie SGA-geboren kinderen die hun achterstand niet hebben ingehaald op vierjarige leeftijd. Toegevoegd na 18 minuten: Wanneer er een tekort aan groeihormoon is geconstateerd, schrijft de arts een groeihormoonpreparaat voor om het tekort aan te vullen.

Bronnen:
http://nl.medipedia.be/groeistoornissen/be...
http://www.nvgg.nl/81-Groeihormoon.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100