Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Het is met medicijnen-gebruik, anders dan waarvoor ze u zijn voorgeschreven, altijd de vraag of het verstandig is om er aan te beginnen. Om het zeker te weten kunt u beter uw apotheker/huisarts bellen, die zijn namelijk ook bekent met mogelijke andere van invloed zijnde factoren in uw specifieke situatie, en kunnen u een gericht advies geven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Het kan helpen, maar hooguit indirect. Ischias zorgt voor zenuwpijn. Diazepam werkt als spierverslapper, en kan daardoor pijnstillend werken als er sprake is van pijn als gevolg van spierspasmen. Dus als de ischias ervoor zorgt dat (eventueel door de pijn) je spieren ook erg verkrampen, of als je daardoor scheef gaat zitten of lopen, dan kan diazepam wat verlichting geven. Maar het zal niet werken tegen de irritatie van de zenuw zelf. Daarvoor kan beter een pijnstiller gebruikt worden, eventueel een middel speciaal tegen zenuwpijn.

Als je met "na hoelang" bedoelt hoelang het zou duren voordat je de werking ervan merkt: met diazepam in tabletvorm zou je na een half uur het effect moeten merken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding