Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kunnen ijzertabletten (ferrofumaraat) stekende darmkrampen veroorzaken ?

Sinds een dikke week moet ik ijzertabletten nemen ivm met een HB van 5.6, waarschijnlijk is de oorzaak de te heftige en langdurige menstruaties ,ik moet in januari naar gynaecoloog,ik weet dat mijn baarmoeder is naar achter gekanteld.
Steeds als ik een tablet neem,3x dgs,krijg ik daarna echt zo'n stekende darmpijn.
Ik slik heel veel andere medicijnen,ik wil nou niet meteen naar huisartspost gaan.
Heeft iemand ervaring ,zou dit inderdaad bijwerking zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan goed een bijwerking zijn, wat kan helpen is een ander soort tablet Fero Gradumet bv heeft een reguliere afgifte en die neem je eenmaal daags. Vaak moet je hier wel zelf voor (bij) betalen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Diarree kan een bijwerking zijn.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Ja dat kan, dat kan n bijwerking zijn. Misschien toch even hap bellen of je niet betertijdekijk kunt stoppen

Het volgende viel mij op in de bijsluiter: Medicijn niet met melk of melkproducten innemen. Bepaalde tijd voor of na het eten innemen. Weet niet of je je hieraan gehouden heb. Zo niet: hou je dan eerst aan wijze van inname. Zo ja: Kun je altijd even naar de H.A.P. bellen, want wij weten niet exacts hoe erg jou pijn is.

Darmkrampen is inderdaad 1 van de bijwerkingen die je kunt krijgen bij het slikken van ferrofumaraat. Ik heb het zelf een half jaar moeten slikken en na ongeveer 2 weken is je lichaam aan de stof gewend en gaan de bijwerkingen weg. Ik had ook maar 2 weken darmkrampen en daarna ging het vanzelf weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100