Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Schrale en dikke oogleden?

Ik ken iemand met schrale en dikke oogleden die ook nog eens erg branden. De oogleden houden vocht vast en worden rimpelig. Ook de vingers worden dikker.
Plaspillen hielpen wel.

Wat kan hier voor gedaan worden?
En hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou in eerste instantie denken aan een allergie. Dat kan een voedings-allergie zijn maar ook een contactallergie. Laat de persoon eens nadenken of er rond de tijd van het ontstaan van de klachten iets veranderd is: andere omgeving, ander wasmiddel, andere snack-, drank- of eetgewoonten, verbouwing in huis, andere kleding. Die persoon kan dan proberen om terug te gaan naar de situatie van voor de branderige oogleden. Het kan in hele kleine dingetjes zitten, b.v. de ingebruikname van nieuwe luchtverfrissings-apparatuur op de toiletten op het werk, heb ik aan den lijve ondervonden. Toegevoegd na 3 minuten: Allergie kan trouwens ook spontaan ontstaan, dan hoeft er helemaal niks veranderd te zijn en wordt het zoek-werk een stuk ingewikkelder. Maar het is de moeite van het proberen waard, als hij/zij er veel last van heeft. Hieronder een link naar informatie over een eliminatie-dieet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eliminatiedieet

laat je testen op de schildklier!!!!!

Ik ken 2 mensen met een soortgelijk probleem, de 1 heeft een enorm drank probleem en slaapt veel te weinig! In dit geval is het dus hard nodig om minimaal 8 uur per nacht te slapen en te stoppen met drinken! De ander heeft een allergie, de ene keer is het erger dan de andere keer. Hij werkt veel in een stoffige omgeving en loopt veel in zijn ogen te wrijven waardoor alles is geirriteerd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100