Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurd er als er terpentine in een snijwond komt?

Ik heb mezelf gesneden toen ik bezig was met terpentine. Er is dus een kans dat er terpentine in de wond is gekomen. Is dit gevaarlijk? Gebeurd er iets? En wat moet ik daan aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich kan het geen kwaad, als het pure terpentine is geweest. Je moet hem eerst goed spoelen met water. Wat wel een probleem is met terpentine, is dat het de huid erg uitgedroogd. Dus mocht je merken dat de wond wat trekt, zou je de wondranden licht met een vettige creme in kunnen smeren. Hou de wond goed in de gaten. Mocht hij dik en rood worden, zou ik alsnog naar de huisarts gaan. Geen pleister erop doen.

Dit is niet zo gevaarlijk. Het zal bijten ed. Maar het kan niet echt kwaad. Afnemen met een doekje en normaal behandelen.

Dar bijt heel erg. Probeer de terpentijn er uit te krijgen door de wond goed te spoelen en en betadine of fucidinecreme op doen. Daarna steriel afdekken

als je deze vraag nog kan typen, valt het met de wond wel mee denk ik ;-) inderdaad gewoon afspoelen en verder gaan. als het rood en dik wordt is het ontstoken, dat gaat ook gewoon weer over.

Bronnen:
gebeurt mij vrij vaak, dat ik een wondje...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100