Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe voorkom ik blaren, en als ik blaren heb, hoe zorg ik ervoor dat ik er geen last van heb?

Ik had nieuwe voetbalschoenen gekocht , en was met deze weze trainen gister waardoor ik nu met blaren aan bijde voeten zit, hoe zorg ik er voor in de toekomst dat ik het niet krijg en ook wat kan ik er nu tegen doen zodat het geen pijn doet ! vooral voor woensdag dan moet ik weer trainen en dan zou ik graag 100% willen geven !

MGM

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat de huid langzaam wennen aan de druk of wrijving. Meteen een hele dag rondlopen met nieuwe schoenen of in één ruk de hele tuin omspitten, is af te raden. Voer daarentegen de activiteit geleidelijk op, zowel in tijdsduur als in intensiteit. Schoenen • Zorg voor goed passende en ingelopen schoenen. De voeten mogen niet te veel speelruimte hebben. • Leren schoenen ademen beter dan kunststof, wat vooral tijdens warm weer te merken is, en zetten zich na verloop van tijd volgens de voet. • Een schoen moet aangepast zijn aan de ondergrond waarop je wandelt. Ook al is het warm, sandalen op een steenachtige ondergrond zorgen voor sterke wrijving. • Span ze goed aan, maar je tenen moeten vrij kunnen bewegen Sokken Draag een zeer dunne synthetische sok zonder naden aan de binnenkant en draag daarover een dikkere, naadloze sok. Voor sommige sporten (bv. tennis) worden er aangepaste sokken verkocht. Ze zijn verstevigd op specifieke risicoplekken, waardoor de wrijving vermindert en de kans op blaren afneemt.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/INDEX.cfm?fuseact...

Met blaren pleisters van de Etos voorkom je ze, en met blarenzalf en ook een pleistertje erop is het zo over

-niet met nieuwe schoenen gaan trainen maar ze al een tijdje aan hebben om te wennen -goede sokken, naadloos of anders andersom aandoen -bij blaar-gevoeligheid je voeten van tevoren insmeren met gehwohl voetencreme, dat vormt een soort laagje op de gevoelige plekken Marianne.

Wat heel goed werkt om blaren te voorkomen maar ook als je ze al hebt: een voetbadje nemen met gewoon wat douchegel erin. Elke dag even doen en je huid wordt heel soepel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100