Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je een voetmassage geven bij de vierdaagse?

Ik wil heel graag een laptop kopen , maar deze is erg duur. Ik dacht ik ben slim, ik kan goed voetmassages geven en ik moet toch naar de vierdaagse voor mijn vader. Als ik dan mensen voor 5 euro per persoon 10 minuten lang een massage geef, kan ik wat geld verdienen.

Maar is het wel toegestaan om dit te doen, of heb je hier een vergunning/diploma voor nodig?

Graag antwoord, want ik wil overmorgen binnen! Ik heb handschoenen om het te doen. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat mag niet zomaar. Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is tijdens de Vierdaagse aanwezig op de Wedren en het parcours. Het masseren door de sportmasseurs op de officiële rustplaatsen en op de Eerste hulppost van het Nederlandse Rode Kruis geschiedt alleen op medische indicatie, zonodig na beoordeling door of namens het hoofd van de Medische Dienst. Er wordt geadviseerd om alleen gebruik te maken van de sportmassagediensten van het NGS. Sportmasseurs van het NGS zijn herkenbaar aan hun badges met het NGS-logo. Bovendien kunnen NGS-sportmasseurs zich identificeren. En er wordt ontraden om gebruik te maken van medische- en verzorgende diensten die langs de openbare weg aangeboden worden. Jij zou als je dat toch gewoon ging doen behoren tot de diensten die geen vergunning hebben gekregen van de betrokken gemeente, en jij kunt ook geen juiste specialistische verzorging bieden.

Bronnen:
http://www.4daagse.nl/nl/parcours/massage.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100