Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik bij bepaalde merken cola de volgende dag misselijk ben?

Bij diverse cola merken heb ik de volgende dag last van misselijkheid of een brandig gevoel in de keel. Maar dit is niet bij alle merken zo. Weet iemand dit hoe dit kan komen?

Niet:
Coca cola, Pepsi cola, Lidl cola, Jumbo cola, Frist Choice.

Wel:
Aldi cola, Perfekt, 3s

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel het niet helemaal klopt, is het natuurlijk wel opvallend dat je bij de echte merken minder last hebt van misselijkheid (coca, pepsi) Ik stel mij voor dat er bij de goedkope merken toch wat gerommeld moet worden, om de boel een beetje op smaak te krijgen. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen ramp te zijn, maar het zou best kunnen dat jij allergisch bent voor juist die stoffen, die van een goedkope cola een drinkbare cola te maken. Er zit denk ik niets anders op, dan gewoon echte cola te drinken. Ik ben zelf geen cola-drinker maar zag wel toevallig in het AH foldertje van deze week buitengewoon opmerkelijke prijsverschillen. prijs per 1,5 liter: Coca Cola 1,49 Euro Ah Cola 0,71 Euro Euro Shopper Cola 0,29 Euro Als je cola 5 keer (!) zo goedkoop wilt maken als het origineel, dan moeten daar toch ook flinke trucs voor uitgehaald worden om het lekker te krijgen, lijkt me.

een overgevoeligheid van een van de bestanddelen is heel goed mogelijk. gezien de goedkopere merken andere middelen gebruiken voor het maken van cola als bvb coca cola. het recept van cola is geheim, vele maken het nu na, en vele gebruiken andere ingredienten. nu moet je dus zoeken naar het bestanddeel waar je niet tegen kan. misschien een allergie test doen. succes

Cola is net zoiets als gebakken lucht, waarvan de voornaamste (spotgoedkope) ingrediënten water en suiker zijn. Het extract bevat in ieder geval cafeïne, vanille, kaneel, karamel en citroen of limoen. Anders dan de meeste frisdranken bevat het geen citroenzuur, maar fosforzuur. Je moet overgevoelig zijn voor een ingrediënt dat niet in alle cola's wordt gebruikt, net als overgevoeligheid voor appels, die sommige mensen een branderig gevoel in mond en keel bezorgen. Misschien heb je iets aan onderstaand zelfmaakrecept, waarin nogal wat ingrediënten worden genoemd. (PS, sluit achtergebleven afwas/schoonmaak/spoelmiddelen in je glas niet uit.)

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Cola

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100