Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn die witte slijmachtige sliertjes die ik mijn ogen zitten + zware/vermoeide/plakkerig gevoel (ik heb geen dichtgeplakte ogen)

In mijn ogen zitten regelmatig witte slijmachtige sliertjes waardoor mijn ogen plakkerig zijn. Deze sliertjes kan ik er "uittrekken". Mijn ogen voelen dan ook zwaar aan. Ik heb 's morgens geen dichte ogen of pusafzetting of iets dergelijks.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk aan ontstoken ogen. Draag je lenzen?

Waarschijnlijk gewoon ophopinkjes slijm dat er hoort. Doorgaans worden ze keurig 'weggespoeld' naar de hoekjes van je ogen om daar in te drogen tot van die korstjes, maar misschien dat dat niet helemaal goed gaat. Misschien bij de drogist of apotheek eens vragen naar oogdruppels die kunnen helpen. En als je je zorgen maakt: naar de huisarts (die kan ook oogdruppels voorschrijven).

misschien heb je ooglidontsteking.. het kan ook een overtollige talg productie zijn .. of draag je overdag oogschaduw en of oogmake up waar je allergisch voor bent.. ik zou bij de apotheek oogdruppels hale die je ogen rust geven en schoonmaken

Met je ogen geen gepruts. Hup naar de huisarts!

Ben je toevallig veel in een stoffige omgeving. Als je "veel"stof in je ogen krijgt, produceer je veel traanvocht, dat krijgt de kans niet om te verdampen

ik las net een artikel over Multiple Chemical Sensitivity, dat is een allergie voor alledaagse produkten zoals deo's, wasverzachters en schoonmaakmiddelen. plakkerige ogen is ook een symptoon

Een allergie kan misschien de oorzaak zijn. Jeuken je ogen ook? Wrijf je vaak in je ogen? Uit eigen ervaring: ik ben allergisch voor diverse stoffen en als ik ermee in aanraking kom gaan mijn ogen jeuken (niet meteen) en MOET ik wrijven (bad news). Daarna haal/trek ik gegarandeerd genoemde sliertjes uit mijn ogen totdat alles weer 'rustig' is. Als ik in de tussentijd bv zou lezen, moet ik steeds heftig knipperen met m'n ogen om helder zicht te krijgen. Iig als je je er ongerust over maakt of als het je dagelijkse functioneren beïnvloedt: ga naar de/een dokter!

Hoi allemaal, Zelf kamp ik al 3 jaar met witte slijmslierten in mijn ogen. Ik moet ze de hele dag uit mijn ogen vissen! En op alle avonden zijn mijn ogen branderig, zwaar en vermoeid. Gisteren kon ik eindelijk terecht bij de oogarts en die gaf aan dat veel mensen er last van hebben en dat er niet echt een middeltje voor is. Hij gaf aan de ogen dagelijks goed schoon te maken met kokend water en daarnaast 7 tot 8 keer per dag druppelen met Duratears (droge ogen). Daarnaast ben ik erachter gekomen dat ik een tekort aan vitamine A heb. Sinds een week slik ik multi vitaminen waar ook vitamine A in zit. Ik merk dat mijn ogen het veel langer volhouden en ik hen weinig last van slijmslierten. Misschien een tip voor de mensen hier! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100