Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe komt het dat ik moet hoesten, zogauw ik in m'n bed lig?

beetje verkouden, hindert me niet, de hele dag niet gehoest, zo gauw ik m'n hoofd op het kussen leg, begin ik zwaar te hoesten.
ben op weg naar de keuken voor een schep honing, kijk morgen wel verder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je rechtop staat of zit, zit er als je verkouden bent vocht onder in je longen als je gaat liggen loopt het vocht langs de wand van je longen en krijg je een hoestreactie. hetzelfde effect krijg je ook als je 's morgens weer opstaat (ben geen arts, maar dit is wat ze mij verteld hebben)

Het kan zijn, dat de lucht in je slaapkamer te droog is of je kunt niet tegen de samenstelling van je dekbed.

Het zouden huisstofmijten kunnen zijn in je hoofdkussen, dekbed, dekens, matras. Als je de kans hebt om een keer in een ander bed te slapen en je hoest dan niet, kan dat een goede indicatie zijn.

het kan zijn dat de lucht in je slaapkamer droog is. of dat je keel gewoon te droog wordt. mijn dochtertje heeft hier ook last van, door de huisarts werd mij toen aangeraden om neusspray te gebruiken voor het slapen gaan om de keel goed gesmeerd te houden om het zo maar te zeggen, misschien dat het helpt.

Je longen kunnen zich wat anders plooien dan wanneer je zit, en zeker als je verkouden bent is dat ruim voldoende voor hoestprikkels. Wat helpt is zolang een extra hoofdkussen te gebruiken zodat je niet helemaal plat ligt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100