Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen met een wond die telkens open gaat?

Het is een wond bij mijn lies. Door de wrijving van mijn broek gaat deze telkens open en komt er vocht uit. Pleisters helpen tot nu toe niet.

Wie heeft een tip?
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afdekken en drooghouden zou het moeten doen,. Het kan echter zijn dat er een gist, schimmel of andere infectie in het spel is. Op vochtige warme plaatsen die niet aan daglicht blootgesteld worden , kan dit ontstaan. Dan wordt het inderdaad een bezoekje huisarts. De arts heeft een zalfje wat een combinatie bevat van een ontstekingsremmer en een middel tegen schimmels/gisten. Om er geen giswerk van te maken zal de beoordeling door de arts gedaan worden. Misschien een rare tip. Als je slecht helende wonden hebt, gebruik dan een multi vit preparaat. knapt het dan niet snel op, dan is er iets met je weerstand aan de hand en dien je sowieso de arts te raadplegen, zeker icm. onverklaarbaar gewichtsverlies.

Morgen direct naar je huisarts. Voor vanavond en vannacht de wond schoonmaken en steriliseren en afdekken met steriel gaas. Dit gaas op de plek houden met een broekje van een panty. Eventueel knip je de benen van de panty af. Absoluut geen pleisters meer op plakken want die hebben de neiging om de huid zachter en minder dun te maken waardoor er weer nieuwe wondjes kunnen ontstaan. Pleisters zijn alleen bedoeld voor kleine wondjes die binnen een dag dicht gaan. Bij langere duur altijd steriel gaas met verband gebruiken.

Er is bij de apotheek siliconen wondgaas te koop deze leg je op de wond en dan plak je het al met een wondgaaspleister, Het voordeel van het siliconen gaas is dat het niet hecht aan de wond en de wond kan blijven ademen het vuil gaat er door heen en komt in het gaasverband. Bij het verwijderen laat het siliconen gaasje makkelijk los en beschadig je de helende wond nauwelijks het is inderdaad een rot plaats omdat de huid in de leis zo flexibel is en steeds aan beweging onder hevig is. Maar als het na een dag of 3 niet beter gaat is het zeker raadzaam om een huisarts te raadplegen. Ook kan je beslissen om direct naar de huisarts te gaan als niet weet hoe het is ontstaan, maar dat weet je zelf vast wel hoe je eraan bent gekomen en of de situatie veilig was.

Als de wond geen ontstekingsverschijnselen vertoond (erg rood), dan zou je nog Sudocrem kunnen proberen. Wordt normaal gesproken gebruikt bij babies, maar werkt bij volwassenen ook prima. Ben het echter met mijn voorgangers eens, bij twijfel naar de huisarts.

naar je huis arts en vraag of honingpleisters een oplossing is in ziekenhuis gebruiken ze tegenwoordig bij slecht genezende wonden steeds vaker honingpleisters

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100