Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom komt ADHD veel en veel meer voor dan vroeger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je NU naar de TV kijkt, zul je veel te weten komen. "De ADHD-hype", Zembla Ned 2, begonnen om 22h35 en duurt tot 23:15 Het zal vast ook wel in uitzending gemist komen.

Waar leid je uit af dat het veel meer voorkomt dan vroeger? Het wordt vaker gediagnosticeerd (vastgesteld) dan vroeger. Vroeger waren er net zo veel drukke kinderen als tegenwoordig, alleen werd dat druk zijn niet in een vakje gestopt en hadden we er wat meer geduld mee. De grootste probleemgevallen gingen naar de LOMschool, de andere waren gewoon de 'snotjong' waarvan je er altijd wel een paar in de klas had. Net als tegenwoordig.

De kinderen worden teveel verwent met e-nummers.

De wereld telt meer bewoners, dus is het logisch dat er meer ADHD patiënten zijn.

In de loop van de jaren zijn aandachtstekortstoornissen toegeschreven aan van alles en nog wat, van slecht ouderschap tot TL-verlichting. Thans wordt gedacht dat ADHD verband houdt met stoornissen in bepaalde hersenfuncties. In 1990 onderzocht het Nationale Instituut voor de Geestelijke Volksgezondheid 25 volwassenen met ADHD-symptomen en constateerde dat bij hen juist in de hersengebieden die het bewegen en de concentratie regelen, de glucosestofwisseling langzamer verliep. In zo’n veertig procent van de ADHD-gevallen schijnt de genetische opbouw van de persoon in kwestie een rol te spelen. Volgens The Hyperactive Child Book zijn andere factoren die misschien verband houden met ADHD het gebruik van alcohol of drugs door de moeder tijdens de zwangerschap, loodvergiftiging en, in enkele gevallen, het voedingspatroon.

Ik denk dat je het antwoord zelf al hebt gegeven... Vroeger waren veel psychische klachten niet zo aan de orde van de dag... Mensen hadden toch meer een "niet zo zeuren" mentaliteit... De psyche van de mens werd minder serieus genomen... En een probleem dat geen naam heeft kan ook niet gediagnostiseerd worden... Dus vroeger waren kinderen druk, tegenwoordig is het ADHD... Alhoewel ik heel goed weet dat ADHD een heel serieus probleem is ben ik wel van mening dat het tegenwoordig erg snel gesteld word... En ik denk ook dat de huidige manier van opvoeden er iets mee te maken heeft... Vroeger waren moeders thuis, tegenwoordig is het een geren en gevlieg en zoals ik dat zie draagt dat niet bij aan de stabiliteit van een kind en sommige kinderen gaan dan ander gedrag vertonen... Dit word snel aangezien als ADHD, misschien ook omdat het voor de ouders gemakkelijker is als het beestje een naam heeft die ze aan kunnen wijzen in plaats van hun eigen invloed hierop... Dit laatste is als aanvulling en gebaseerd op mijn eigen ervaringen van naasten gebaseerd... Het is niet mijn bedoeling iemand voor het hoofd te stoten...

Je bedoelt, jij hoort er nu veel meer van. Kwam vroeger net zoveel voor.

Omdat de kinderen vroeger levertraan kregen!! Uiteraard hoor je er tegenwoordig meer over omdat de communicatiemiddelen ten opzichte van vroeger sterk verbeterd zijn. Goeie vraag!

omdat er meer onderzoeken gedaan worden dan vroeger.

Dat komt omdat de kinderen van nu veel meer prikkels van buitenaf krijgen dan vroeger.Verder denk ik dat het ook met voeding heeft te maken, veel suiker ed . Het is een "moderne ziekte" in deze maatschappij veel te snel krijg je een stempel als je niet of anders bent dan de "gemiddelde 'Nederlander.

omdat kinderen zich meer en meer willen manifesteren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100