Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je het beste doen als je het koud én benauwd hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rustig onder een warme douche gaan zitten. de warme stoom openen je luchtwegen zich, wat weer wat adem geeft. Eventueel slijm in de longen wordt makkelijker opgehoest. Ik (bekend met astma) merkte dat door de warme (liefst harde) straal op mijn rug een soort massage ontstaat vergelijkbaar met wat ze vroeger deden :Ze maakte kloppende bewegingen op borst of rug om het slijm los te krijgen. Zodat je het op kon hoesten. bij mij hielp dat altijd goed. Als het slijm uit je longen is (voor een deel) neemt de benauwdheid af. Toegevoegd na 54 seconden: de warme douche helpt natuurlijk ook tegen de kou..

Een warme trui aan trekken en de ramen open zetten. Je krijgt het warmer en de muffe lucht verdwijnt. Of, in geval dit van toepassing is, een warme trui aantrekken en je astma-medicatie nemen.

ik heb het zelfde en uitzieken en idd ramen openzetten en medicatie innemen. als je verkouden bent word je erger benauwder dan voorheen tenzij je geen medicatie heb natuurlijk

Rustig blijven en wachten totdat het voorbij is.

een luchtige trui aan trekken of onder de douche gaan staan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100