Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen tegen verdikte schaamlippen?

Ik ben bekend met vaginale infecties maar dit is nieuw voor mij. De huisarts wilt mij niet helpen omdat ik er dus mee bekend ben en zegt dat ik het moet afwachten.

Sinds een aantal dagen zijn mijn buitenste schaamlippen flink verdikt en rood. Voelen ook hard aan. Is er een alternatief voor geneesmiddel die ik bij een drogist kan halen zodat ik het weekend kan overbruggen. Het liefst iets wat ik kan smeren en niet inwendig is. Ik ben echt radeloos…

Weet jij het antwoord?

/2500

Allereerst, verdikte schaamlippen horen ook bij vaginale schimmelinfecties. Al heb je dit symptoom nooit gehad, het komt helaas vaak voor. Ik ken iemand waarbij de schaamlippen op dikke rode kersen leken. En ja, ook veroorzaakt door een schimmelinfectie. Verder vind ik het raar dat je niks krijgt van de huisarts en je maar moet afwachten. Deze is wellicht een man. Of, een vrouw die deze kwaal nooit heeft gehad. Meis, er zijn vrouwen die maandelijks iets gebruiken voor vaginale infecties. Sommigen zelfs wekelijks. Waarom? Omdat je het makkelijk kunt oplopen. Sommigen tijdens elke menstruatie. En, het is zeer vervelend om mee rond te lopen. Wat veel vrouwen in huis hebben, is Fluconazol. Een tabletje dat je doorslikt. Dat tabletje werkt net zo goed als vaginale crème of capsule. Helaas heb je hier een recept voor nodig. Google dit eens. Je zult zien dat veel vrouwen dit wekelijks of maandelijks gebruiken. Wat je nu kunt kopen is Canesten Gyno. Is te verkrijgen bij elke drogist zonder recept. Dit is het enige middel dat geneest (schimmeldodend). Het is ook verkrijgbaar als crème. Je kunt de schaamlippen dan insmeren. Was wel vooraf goed je handen. Een middel dat ook prettig is, is Multi-Gyn Actigel. Ook verkrijgbaar bij de drogist.. Dit is geen geneesmiddel! Het verlicht. O ja, een washandje met koud water kan ook prettig zijn. Maar daar kun je natuurlijk niet mee rondlopen. Ik zou morgen even naar het Kruidvat of zo gaan en Canesten Gyno in crème vorm kopen. Verder zou ik maandag de huisarts bellen dat je voor deze klachten gewoon een medicijn kunt krijgen, zonder af te wachten. Succes!

Bronnen:
https://www.womenshealthcarecenter.nl/klac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100