Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat bedoelen ze met "lopen als een eend"? (anatomisch gezien) Welke houding neem je dan aan tijdens lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waggelen, je ziet dit nog wel eens bij hoog zwangere vrouwen die niet meer zo soepel kunnen lopen, het gewicht wordt dan duidelijk van het ene naar het ander been verplaatst waardoor je gaat waggelen, net als eenden.

''t is in elk geval niet een erg elegante manier van lopen... Meestal : met naar buiten gedraaide voeten, en het kontje naar achteren gestoken, met een holle rug. Vaak zal, door de holle rug, er een draaibeweging in de kontstreek optreden, waarmee het beeld 'eendenloop' dan volmaakt is.

Hier een filmpje van een loopvogel, misschien krijg je hierdoor een beetje een idee. Als van een mens gezegd wordt dat die loopt als een eend, betreft het vaak iemand met een fors achterwerk dat alle kanten uit schommelt. Ook kindjes die net leren lopen en nog druk bezig zijn met hun evenwicht onder controle te krijgen waggelen nogal. Bij kleine mensjes vindt men het schattig, bij grote mensen oogt het veelal niet-schattig. http://www.youtube.com/watch?v=0WBOOESVj24 Toegevoegd na 2 minuten: hier dus twee verschillende filmpjes, maar omdat je naar de eend vraagt, is die zichtbaar. de andere moet je zelf nog even aanklikken.

Tenen naarbinnen kont naar achter en waggelen maar! doet het vooral goed op feestjes en partijen. als je echt een feestje wilt moet je je handen bij je oksels houden en je ellebogen op en neer bewegen. ook de polonaise in deze houding is zeer populair!

waggelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100